Isărescu: Restructurare datoriilor pe termen scurt va continua

Procesul de restructurare a datoriilor private pe termen scurt, cele care au condus la reducerea ratingului României, va continua, în contextul semnării acordului cu băncile comerciale, a afirmat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

68 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Restructurare datoriilor pe termen scurt va continua

Isărescu: Restructurare datoriilor pe termen scurt va continua (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"A avut loc un fenomen pe care presa nu l-a consemnat, de restructurare a datoriilor pe termen scurt private, cele care au provocat downgradari din partea organismelor internaţionale, şi acest proces va continua, pentru că avem un acord cu băncile comerciale, ceea ce este extrem de benefic", a spus Isărescu în cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de MEDIAFAX şi BNR.

Pe de altă parte, guvernatorul a declarat că deşi piaţa monetară a revenit în normalitate, există o întârziere în ceea ce priveşte reducerea ratei rezervelor minime obligatorii la lei şi euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici