ISOTECKLINE: Românii vor locuinţe cât mai bine izolate pentru a reduce facturile la energie termică. Cererea pentru izolaţii în pardoseli, mai mare cu 15%

Printre cele mai căutate soluţii se află izolaţiile pentru încălzirea prin pardoseală, o metodă care contribuie cel mai mult la reducerea facturilor.

136 afișări
Imaginea articolului ISOTECKLINE: Românii vor locuinţe cât mai bine izolate pentru a reduce facturile la energie termică. Cererea pentru izolaţii în pardoseli, mai mare cu 15%

Bucureşti, octombrie 2023 - În contextul creşterii costurilor la energie, românii acordă o tot mai mare atenţie izolării termice a locuinţelor. Astfel, în 2023 interesul pentru materiale izolatoare se află la cel mai ridicat nivel de până acum, cu o creştere de 15% a cererii şi de 16,17% a volumelor, la peste 120.000 mp lunar, faţă de anul trecut pentru acest tip de produse, potrivit datelor ISOTECKLINE, unul dintre principalii producători şi distribuitori de izolaţii pentru construcţii din România, parte din grupul INATECH.

Consumatorii români vor să reducă cât de mult posibil cheltuielile lunare la utilităţi, iar prezenţa izolaţiilor termice în pardoseli reduce facturile la energie termică cu peste 30% lunar. Astfel, printre cele mai căutate soluţii de izolare, de dezvoltatori imobiliari şi persoane fizice, se află izolaţiile pentru încălzirea prin pardoseală care contribuie cel mai mult reducerea costurilor cu energia termică, având o cerere în creştere cu 15% anul acesta, urmate de izolaţiile reflective şi cele premium pentru parchet multistrat, potrivit ISOTECKLINE.

Cele mai multe solicitări de izolaţii termice sunt înregistrate în Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timişoara şi Oradea, iar valoarea unei comenzi variază între 200 euro şi 2.000 euro.

“Calitatea izolării termice a devenit unul dintre principalele motive în alegerea şi achiziţionarea unei locuinţei, atât pentru reducerea cheltuielilor lunare, cât şi pentru confortul termic ridicat, în special pe perioada iernii când consumul de gaze este mare. Prin urmare, un apartament sau o casă izolată termic cu materiale de calitate îşi găseşte mai repede un cumpărător decât o locuinţă care înregistrează pierderi de căldură. Cele mai căutate materiale sunt izolaţiile pentru pardoseli din categoria premium, care contribuie la menţinerea confortului termic în locuinţe şi la reducerea costurilor la utilităţi, dar sesizăm un interes tot mai mare pentru soluţii pentru încălzirea prin pardoseală. În plus, pe lângă sporirea confortului termic, materialele izolatoare pentru pardoseli vin cu un avantaj suplimentar, cel al protecţiei împotriva umezelii”, declară Cristian Bădescu, CEO ISOTECKLINE, parte din grupul INATECH.

Totodată, izolaţiile termice reflective, pentru izolarea tavanului şi a pereţilor, sunt tot mai folosite de dezvoltatori imobiliari şi constructori în construcţia caselor, atât pentru a reduce consumul de căldură pe timp de iarnă, cât şi pentru a menţine o temperatură optimă pe timpul verii.

“Cu o creştere constantă a preţurilor la energia termică, românii se confruntă cu un efort financiar tot mai mare pentru a-şi menţine locuinţele la o temperatură confortabilă în sezonul rece. În acest context, investiţia în izolaţii termice eficiente devine o opţiune atractivă pentru mulţi proprietari de case şi apartamente, obţinând astfel o reducere de 30% a cheltuielilor lunare cu energia. În plus, pe lângă această raţiune, românii preferă izolaţiile termice mai scumpe, dar de calitate, fabricate în România, cu o eficienţă pe o durată de zeci de ani de la instalare. De asemenea, izolaţiile termice sunt produse ecologice, nu conţin substanţe toxice organismului şi nu prezintă emisii radioactive, fiind reciclabile 100%”, explică Cristian Bădescu, CEO ISOTECKLINE, parte din grupul INATECH.

Izolaţiile fonice şi acustice reprezintă, de asemenea, un interes crescut pentru dezvoltatorii imobiliari, cu precădere pentru a combate zgomotul de impact în apartamente.

Beneficiile izolaţiilor termice sunt multiple, incluzând reducerea costurilor cu încălzirea, îmbunătăţirea confortului termic al locuinţei şi contribuţia la protejarea mediului înconjurător. Prin izolarea adecvată a pereţilor, a acoperişului şi a ferestrelor, se poate reduce semnificativ pierderea de căldură din locuinţă, ceea ce duce la o mai bună eficienţă energetică şi la economii semnificative pe termen lung.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici