Italia a înregistrat o scădere economică de 8,8% în 2020

  • Italia a înregistrat o scădere economică de 8,8% în 2020
  • În anul 2021, Italia ar putea înregistra o creştere economică de 2,3%
  • Uniunea Europeană a înregistrat o scădere economică de 6,4% în 2020
421 afișări
Imaginea articolului Italia a înregistrat o scădere economică de 8,8% în 2020

Economia Italiei a înregistrat o scădere de 8,8% în anul 2020, în contextul restricţiilor impuse din cauza pandemiei, dar situaţia economică pare să înceapă să se îmbunătăţească, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat).

În trimestrul al treilea din 2020, Italia a avut o creştere solidă, dar în perioada octombrie-decembrie 2020, scăderea economică a fost de 2%, "din cauza efectelor noilor măsuri antiepidemice", anunţă Institutul Naţional de Statistică (Istat), citat de agenţia ANSA.

În total, în 2020, valoarea PIB-ului Italiei a scăzut cu 8,8%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (Istat).

Institutul Naţional de Statistică estimează o creştere economică de 2,3% în 2021.

Economia Uniunii Europene a scăzut cu 6,4% în 2020, iar cea a zonei euro cu 6,8%, conform datelor Eurostat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici