Iulian Iancu: ANRE acţionează la comandă politică şi dezechilibrează piaţa

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei acţionează la comandă politică şi dezechilibrează piaţa, contrar statutului său de organism independent de factorul politic, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru industrii din Cameră, Iulian Iancu.

62 afișări
Imaginea articolului Iulian Iancu: ANRE acţionează la comandă politică şi dezechilibrează piaţa

Iulian Iancu: ANRE acţionează la comandă politică şi dezechilibrează piaţa

"ANRE acţionează la comandă politică, dezechilibrând piaţa, contrar a ceea ce ar trebui să facă, şi anume să o echilibreze şi să fie independentă", a spus deputatul PSD.

Anterior, el afirmase, în cadrul unei audieri la Comisia pentru industrii, că reglementările ANRE privind preţurile la energie dezavantajează populaţia.

După audierile din Cameră, Iancu a avut la Palatul Cotroceni o discuţie de o oră şi un sfert cu şeful statului despre domeniul sistemului energetic

ANRE este un organism cu rolul de reglementare şi monitorizare a pieţei de energie şi se află în subordine premierului.

Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a început o serie de analize ale pieţe de energie din România privind preţurile ridicate ale gazelor şi electricităţii livrate populaţiei.

Iancu a mai spus că lucrările Comisiei vor continua în luna august, după vacanţa parlamentară.

Deputatul PSD Iulian Iancu a fost secretar de stat în Ministerul Industriilor, pentru Departamentul Energie, Petrol şi Gaze, începând din 2001. Anterior, el a fost şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). ANRGN şi ANRE au fuzionat anul trecut, noua entitate numindu-se ANRE.

Preţurile gazelor naturale furnizate populaţiei au crescut de la 1 iulie cu până la 12,5%, iar tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici cu 4,4%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici