Japonia aprobă construirea primului cazinou din ţară. Complexul va costa 13,5 miliarde de dolari

  • Oficialii japonezi au aprobat planurile controversate de construire a primei staţiuni de jocuri de noroc din ţară.
  • Complexul va fi deschis în oraşul Osaka, situat în vestul ţării, în 2029.
302 afișări
Imaginea articolului Japonia aprobă construirea primului cazinou din ţară. Complexul va costa 13,5 miliarde de dolari

Cazinourile au fost mult timp ilegale în Japonia. Dar în 2018 a fost adoptată o lege care prevede excepţii pentru jocuri, precum pokerul sau baccarat, pentru a crea locuri de muncă şi a stimula turismul.

Opinia publică a fost împărţită, unii fiind îngrijoraţi de o creştere a criminalităţii şi a dependenţei de jocurile de noroc.

Pe lângă cazino, complexul va include un hotel, un centru de conferinţe, un centru comercial şi un muzeu, scrie BBC.

"Sperăm că acest cazino va deveni o bază turistică care să promoveze farmecul Japoniei în lume", potrivit premierului Fumio Kishida.

Proiectul are o investiţie iniţială de 1,8 trilioane de yeni (13,5 miliarde de dolari), operatorul de cazinouri MGM din SUA şi Orix Group din Japonia deţinând fiecare câte 40% din companie.

Celelalte 20% vor fi deţinute de companii locale precum West Japan Rail, Kansai Electric Power şi Panasonic, cu sediul în Osaka.

Oficialii se aşteaptă ca staţiunea să atragă aproximativ 20 de milioane de vizitatori anual şi să aducă beneficii economice anuale de aproximativ 1 trilion de yeni în regiune, potrivit unui serviciu de presă japonez.

Proiectul a fost propus cu ani în urmă, dar a fost amânat din cauza pandemiei Covid-19 şi a unui scandal de corupţie în care a fost implicat un deputat al partidului de guvernământ, acuzat că a acceptat mită în timp ce era responsabil de politica privind cazinourilor.

Japonia este considerată o piaţă promiţătoare pentru jocurile de noroc. Este a treia economie ca mărime din lume, cu o populaţie de aproximativ 126 de milioane de locuitori.

De asemenea, se află în imediata apropiere a jucătorilor asiatici bogaţi, în special din China. Macao este singurul oraş chinezesc în care jocurile de noroc sunt legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici