Japonia revine din recesiune. Economia ţării a crescut cu 5%

  • Economia Japoniei a revenit din recesiune, cu o creştere de 5%
  • Analiştii emit avertismente în privinţa progresului realizat
  • Noua creştere economică poartă denumirea de „zoom boom”
315 afișări
Imaginea articolului Japonia revine din recesiune. Economia ţării a crescut cu 5%

Sursa foto: profimedia

A treia cea mai mare economie mondială prezintă acum semne de redresare, deşi unii analişti au avertizat că o creştere ulterioară este cel mai probabil una modestă. Economia Japoniei a fost în scădere de la începutul anului din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuşi, Japonia a reuşit să înregistreze o creştere cu 5% în al treilea trimestru al acestui an. Economiile asiatice încep să deschidă calea către o redresare economică globală, în ceea ce se numeşte „zoom boom”.

Aceasta se referă la creşterea cererii de ecrane şi laptopuri, pe măsură ce mai mulţi oameni lucrează de acasă şi utilizează platforme de întâlniri online, cum ar fi Zoom. Ţările asiatice se numără printre cei mai mari producători de laptopuri, echipamente de comunicaţii şi alte produse electronice.

O creştere a cererii interne, precum şi a exporturilor, au contribuit la creşterea economică în Japonia, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici