Jeff Bezos a picat un loc în topul miliardarilor. Cine este a doua cea mai bogată persoană din lume

Jeff Bezos şi-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani urcă rapid în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

2994 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos a picat un loc în topul miliardarilor. Cine este a doua cea mai bogată persoană din lume

Jeff Bezos a picat un loc în topul miliardarilor. Cine este a doua cea mai bogată persoană din lume

Elon Musk, care este în continuare numărul 1 în topul celor mai bogate persoane, cu 260 de miliarde de dolari, ar putea fi nevoit să îşi păzească spatele, scrie CNN. Adani a avut nevoie de mai puţin de 10 luni pentru a ajunge pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14.

Este pentru prima dată când o persoană din Asia ocupă un loc atât de important în lista Bloomberg.

Averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Gautam Adani, în mare parte legată de participaţiile din conglomeratul său extins Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ale lui Musk. Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv porturi şi cărbune, care au prosperat în ultimii ani.

Acţiunile unor companii Adani au sărit cu peste 1.000% din iunie 2020 - reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura şi energia regenerabilă pe care premierul Narendra Modi le-a considerat prioritare pentru dezvoltare. Acţiunile companiei sale emblematice Adani Enterprises au crescut cu peste 115% în 2022.

În februarie, Adani l-a depăşit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cea mai bogată persoană din Asia.

Averea netă a lui Bezos s-a prăbuşit la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în condiţiile în care acţiunile din domeniul tehnologiei au fost puternic afectate vineri, pe fondul unei vânzări mai ample de acţiuni. Acţiunile Amazon au scăzut cu 3% la începutul şedinţei de tranzacţionare, iar acţiunile au scăzut cu peste 25% în acest an.

Fondatorul Amazon a ocupat anterior locul 1 pe listă, dar averea sa a fost afectată după divorţul din 2019. O mare parte din averea sa este legată de acţiunile Amazon. Potrivit Bloomberg, scăderea din domeniul tehnologiei a redus cu 45 de miliarde de dolari averea netă a lui Bezos din ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bezos,
musk,
adani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici