Jeff Immelt părăseşte funcţiile de top din General Electric. Cine va prelua cârma companiei

Jeff Immelt se retrage din funcţia de director general al companiei General Electric şi va fi înlocuit de John Flannery, directorul diviziei de health care. se încheie astfel planul de succesiune care a durat un an.

97 afișări
Imaginea articolului Jeff Immelt părăseşte funcţiile de top din General Electric. Cine va prelua cârma companiei

Immelt, în vârstă de 61 de ani, va rămâne preşedinte în timpul perioadei de retragere, care se va finaliza pe 31 decembrie. Flannery va ocupa funcţia de director general de la 1 august şi cea de preşedinte după plecarea lui Immelt.

Jeff Immelt, care a preluat conducerea companiei de la Jack Welch în 2011, este apreciat pentru faptul că a condus-o  în timpul crizei financiare care a afectat semnificativ pieţele de locomotive, turbine eoliene şi motoare GE. Immelt a supravegheat restructurarea unităţii GE Capital şi a mutat atenţia conglomeratului de la finanţe la producţie.

Flannery, în vârstă de 55 de ani, preşedinte şi director general al GE Healthcare, s-a alăturat GE Capital în urmă cu trei ani. Flannery a ajutat la creşterea afacerilor din domeniul îngrijirii sănătăţii (Health Care) cu 5%.

Kieran Murphy, preşedinte şi director general al diviziei de ştiinţe ale sănătăţii din cadrul GE (Healthcare Life Sciences), îl va înlocui pe Flannery.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici