Jeroen Dijsselbloem a fost reales preşedinte al Eurogrupului

Ministrul olandez al Finanţelor, Jeroen Dijsselbloem, a fost reales, luni, în funcţia de preşedinte al Eurogrupului, afirmă oficiali din cadrul Uniunii Europene citaţi de Reuters.

97 afișări
Imaginea articolului Jeroen Dijsselbloem a fost reales preşedinte al Eurogrupului

Jeroen Dijsselbloem a fost reales preşedinte al Eurogrupului (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Jeroen Dijsselbloem a obţinut un nou mandat de doi ani şi jumătate în fruntea celor 19 miniştri ai Finanţelor care stabilesc politicile economice în zona euro şi care în prezent gestionează criza financiară a Greciei.

Dijsselbloem, un politician de centru-stânga, l-a avut drept contracandidat pe Luis de Guindos, ministrul spaniol al Economiei.

Obţinerea unui nou mandat de către Dijsselbloem era aşteptată, mai ales după rolul activ jucat de ministrul olandez al Finanţelor în negocierile pentru oferirea unui nou plan de asistenţă financiară Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici