Joe Biden: din 2030, SUA reduce la jumătate numărul maşinilor termice

  • Există un acord prevăzut între administraţia democrată şi producătorii americani de automobile.
  • Companiile se angajează să producă preponderent maşini care reduc emisiile.
  • Ca reacţie, un Tweet controversat al lui Elon Musk: „Tesla nu este implicată în acord”.
1388 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: din 2030, SUA reduce la jumătate numărul maşinilor termice

Joe Biden: din 2030, SUA reduce la jumătate numărul maşinilor termice

Măsurile luate de Joe Biden reprezintă o inversare clară a politicii adoptate de administraţia Trump.

Se pune frână la vânzarea maşinilor termice în SUA începând cu 2030. Acordul încheiat între administraţia condusă de Joe Biden şi producătorii americani depăşeşte, în ceea ce priveşte calendarul şi limitele emisiilor, termenii propuşi pentru Europa.

Mai mult de jumătate din maşinile vândute în Statele Unite până în 2030 vor trebui să fie deosebit de virtuoase în ceea ce priveşte emisiile, adică electrice, hibrid plug-in sau hidrogen. Acesta este obiectivul stabilit de preşedintele Joe Biden.

Cu toate acestea, există probleme care riscă să limiteze răspândirea rapidă a maşinilor electrice: Senatul SUA a dispus reducerea fondurilor dorite de Biden, de la 15 la 7,5 miliarde de dolari.

Tesla pare să fie sărită din acordul propus de preşedintele SUA. Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a protestat public: ”Tesla nu este implicată în acord”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici