Judeţul Galaţi va avea cel mai mare buget din istorie. Trei sferturi vor fi alocate investiţiilor

Judeţul Galaţi va avea cel mai mare buget din istorie cu ajutorul fondurilor europene. Documentul a fost aprobat marţi, iar trei sferturi din total vor fi alocate de Consiliul Judeţean Galaţi investiţiilor.

652 afișări
Imaginea articolului Judeţul Galaţi va avea cel mai mare buget din istorie. Trei sferturi vor fi alocate investiţiilor

În 2021, judeţul Galaţi va avea un buget de aproape 856 de milioane de lei, cu 11% mai mare faţă de anul precedent. Bugetul este construit în mare parte cu ajutorul fondurilor europene, pe care Consiliul Judeţean a reuşit să le atragă. Autorităţile susţin că bugetul a crescut în ciuda acţiunilor adversarilor politici, dar şi a faptului că judeţul a primit mai puţini bani de la bugetul naţional.

„Avem cel mai mare buget pentru dezvoltare din istoria judeţului, în condiţiile în care, din păcate, fără nicio explicaţie, Galaţiul a primit de la bugetul de stat cu 6 milioane de euro mai puţin faţă de 2020. Este al doilea an când judeţului nostru i se alocă o sumă mai mică. Astfel, faţă de 2019, Galaţiul a primit de la Guvernul României cu aproape 30 de milioane de euro mai puţin. Din păcate, deşi este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată judeţul Galaţi, consilierii PNL au votat împotrivă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al CJ Galaţi, bugetul judeţului Galaţi are 74% pentru dezvoltare şi 26% pentru funcţionare. În cifre, aproximativ 630 de milioane de lei vor fi folosite pentru investiţii, cele mai multe fonduri fiind alocate domeniilor transporturi şi sănătate.

Principalele investiţii de anul acesta, din judeţul Galaţi, vizează implementarea sistemului de management al deşeurilor, reabilitarea de la zero a peste 100 de km de drum judeţean, modernizarea spitalelor şi dotarea lor cu aparatură medicală modernă şi continuarea lucrărilor la Drumul de Centură, la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală şi la sera de plante exotice. De asemenea, în 2021 vor fi finalizate mai multe investiţii, cum ar fi cele de la noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, de la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie sau de la Centrul de Diagnosticare a Cancerului, iar la Tecuci şi Târgu Bujor vor fi începute investiţii de mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici