Justiţia germană respinge acuzaţiile Apple împotriva Samsung privind copierea iPad

Un tribunal din Germania a respins joi, într-o decizie preliminară, acuzaţiile Apple potrivit cărora o tabletă PC a Samsung ar arăta ca o versiune a iPad, chiar şi după ce a fost modificată în urma reclamaţiei companiei americane.

251 afișări
Imaginea articolului Justiţia germană respinge acuzaţiile Apple împotriva Samsung privind copierea iPad

Justiţia germană respinge acuzaţiile Apple împotriva Samsung privind copierea iPad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple este implicată la nivel mondial în numeroase procese cu producători de aparate smartphone şi tablete PC, pe care îi acuză că nu respectă drepturile de proprietate intelectuală.

Producătorul iPhone şi iPad se judecă cu Samsung în 30 de procese, care au loc în 10 ţări din întreaga lume.

"Potrivit judecăţii curţii, acuzatul (Samsung n.r.) s-a îndepărtat suficient de modelul original, protejat de lege", a declarat judecătoarea Johanna Brueckner-Hofmann.

Ea a precizat că o decizie definitivă în acest caz va fi luată de curte în februarie.

Justiţia germană a dat iniţial dreptate Apple, astfel încât Samsung a reproiectat tableta Galaxy Tab 10.1, numai pentru piaţa germană, şi a numit-o Galaxy Tab 10.1 N.

Apple a contestat şi această nouă versiune, cerând ca grupul sud-coreean să nu aibă dreptul să comercializeze produsul pe piaţa din Germania, cea mai mare din Europa.

Pe de altă parte, Samsung a făcut noi reclamaţii împotriva Apple în Germania, într-un proces separat legat de standardele tehnologice din telecomunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici