Kaufland încheie 2013 cu 8 hipermarketuri noi şi va continua ritmul de expansiune şi anul viitor

Kaufland Romania îşi va continua ritmul de expansiune anul viitor, având în plan deschideri de magazine atât în Bucureşti, cât şi în ţară, după ce va încheia 2013 cu opt magazine noi, potrivit datelor retailerului.

23636 afișări
Imaginea articolului Kaufland încheie 2013 cu 8 hipermarketuri noi şi va continua ritmul de expansiune şi anul viitor

Kaufland încheie 2013 cu 8 hipermarketuri noi şi va continua ritmul de expansiune şi anul viitor (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Investiţiile Kaufland în acest an în extinderea reţelei de magazine s-au situat între 48 şi 72 milioane euro, având în vedere că investiţia medie într-un hipermarket este de 6 şi 9 milioane euro, în funcţie de oraş, valoarea terenului sau suprafaţa magazinului.

"În acest an calendaristic, Kaufland România a deschis 8 noi magazine în Paşcani, Rădăuţi, Fălticeni, Galaţi, Ploieşti, Petroşani, Bucureşti Militari şi Bucureşti Pantelimon. Şi în anul 2014 Kaufland România îşi va continua ritmul de expansiune de până acum şi va deschide noi magazine atât în ţară, cât şi în Bucureşti", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei.

În prezent, reţeaua Kaufland numără 89 de magazine la nivel naţional.

Compania a creat până în prezent peste 12.000 de noi locuri de muncă directe în România, la sediul central în Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrele logistice situate în parcul Industrial Ploieşti şi Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry şi Carrefour. Anul trecut, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifră de afaceri netă de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Retailerul a deschis primul magazin în România în anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai operează pe plan local reţeaua de discount Lidl.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici