Video DECLARAŢIA ZILEI | Klaus Iohannis: Aderarea României la zona euro nu se va realiza foarte curând

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la reuniunea Consiliului European, că aderarea României la zona euro nu va avea loc prea curând, deoarece pe plan intern „lucrurile se mişcă încet”.

780 afișări

"Trebuie să facem diferenţa între rezultatele concrete pe care le avem acum şi care se lasă aşteptate. Nu suntem într-o perioadă în care intrarea în zona euro e eminentă. Nu se va realiza foarte curând pentru că lucrurile se mişcă încet la noi", a declarat Klaus Iohannis, înainte să participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Şeful statului a mai spus că la întâlnirea de lucru de joi cu membrii Euro Summit le va spune oficialilor europeni că România doreşte să intre în zona euro.

"Migraţia, securitatea internă, politica externă sunt temele din această dimineaţă. Aici nu apar noutăţi. Practic formalizăm discuţiile de la Summitul de la Salzburg care s-au concentrat pe teme uzuale, nu au fost contradicţii. Vom formaliza o colaborarea mai strânsă eliminarea atacurile din internet. Sper să abordăm chestiuni de extindere, de sancţiuni, dar nu prevăd evoluţii deosebit de importante. La final la dejunul de lucru vom avea o discuţie de tipul Euro Summit. Voi spune că România doreşte să intre în zona euro", a conchis Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles, joi şi vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM) şi la Summitul Euro în format extins. Temele de discuţie vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migraţiei, securitatea internă şi relaţiile externe ale Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici