Kodak vrea să dea bonusuri de 13,5 milioane de dolari pentru a păstra 300 de manageri în companie

Grupul american Eastman Kodak, în faliment, vrea să acorde bonusuri în valoare totală de 13,5 milioane de dolari către 300 de manageri pentru a-i determina să nu părăsească grupul în timpul reorganizării acestuia, transmite Associated Press, preluată de Wall Street Journal (WSJ).

117 afișări
Imaginea articolului Kodak vrea să dea bonusuri de 13,5 milioane de dolari pentru a păstra 300 de manageri în companie

Kodak vrea să dea bonusuri de 13,5 milioane de dolari pentru a păstra 300 de manageri în companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania de fotografie consideră că angajaţii respectivi au cunoştinţe şi aptitudini de importanţă critică pentru a ajuta compania să se restructureze şi să iasă cu succes din faliment. În plus, aceştia ar fi greu de înlocuit dacă ar părăsi compania, atraşi de alte oferte, potrivit solicitării transmise de Kodak tribunalului pentru falimente din New York.

Printre aceştia se numără 119 persoane cu funcţii de middle management, care ar trebui să primească 8,5 milioane de dolari, sub formă de bonusuri echivalente cu 35-50% din salariile de bază. Alţi 200 de angajaţi ar urma să încaseze în total 5 milioane de dolari, fiecare primind maximum 25% din salariul de bază.

Compania notează că foarte mulţi dintre cei 7.600 de angajaţi sunt importanţi, însă dificultăţile financiare împiedică acordarea de bonusuri.

Totodată, Kodak şi-a anunţat angajaţii ieşiţi la pensie că a retras cererea de sistare a prestaţiilor suplimentare destinate serviciilor de sănătate, optând pentru crearea unui comitet care va examina de la caz la caz chestiunile medicale.

Fondată în 1880, Kodak a intrat în faliment în ianuarie, după ce a decăzut pe fondul concurenţei dure venite din Japonia şi, în ultimii zece ani, din cauza incapacităţii de a se adapta la trecerea de la film clasic la tehnologia digitală.

Potrivit condiţiilor stabilite în acordul de restructurare şi finanţare sub protecţia falimentului, Kodak trebuie să prezinte un program de reorganizare până în februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici