Korodi a refuzat să semneze şi noua ordonanţă a taxei auto

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a refuzat să semneze şi ordonanţa de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern şi care prevede că triplarea taxei de poluare auto intră în vigoare pe 15 decembrie, motivând că decizia de ajustare a cuantumului taxei trebuia luată de viitorul Executiv.

21 afișări
Imaginea articolului Korodi a refuzat să semneze şi noua ordonanţă a taxei auto

Korodi a refuzat să semneze şi noua ordonanţă a taxei auto

Ministrul Mediului a declarat agenţiei MEDIAFAX că a cerut colegilor de Cabinet, înşedinţa de miercuri, ca triplarea taxei să intre în vigoare din 30 ianuarie 2009 şi ca, până la acel termen, taxa să fie plătită conform vechiului mod de calcul.

"Nu a fost acceptat termenul de 30 ianuarie propus de mine, în cazul în care triplarea chiar ar fi necesară", a spus Korodi.

El a precizat că, nemulţumit de refuzul Executivului de a amâna triplarea până la finele lunii ianuarie, nu a semnat nici actul normativ adoptat miercuri de Guvern.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, ca taxa de poluare auto să fie triplată din 15 decembrie, iar proprietarii de vehicule care au plătit taxa la valoarea majorată începând cu această săptămână să îşi primească înapoi diferenţa de bani.

Citeşte şi

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Korodi nu a semnat OUG de triplare a taxei auto, nemulţumit de decizie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici