La burse, minunea a ţinut doar două zile. Scăderi pe linie în SUA şi Europa, după noi recorduri atinse de pandemie

  • După două zile de creşteri importante, bursele din Europa şi SUA au intrat în roşu
  • Entuziasmul investitorilor s-a temperat după anunţul unui număr record de decese în SUA, peste 1.800, şi dublarea numărului de infecţii în China, relatează Reuters.
  • La Bucureşti, indicele BET trecea sub 8.000 de puncte, la 7.956, adică un minus de 0,79%
160 afișări
Imaginea articolului La burse, minunea a ţinut doar două zile. Scăderi pe linie în SUA şi Europa, după noi recorduri atinse de pandemie

Sursa foto: Profimedia

Căderea burselor europene a venit pe fondul creşterii numărului deceselor în Franţa peste 10.000, dar şi a anunţului lanţului britanic de retail Tesco, care anticipează pierderi de 1,1 miliarde dolari din cauza pandemiei, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor sale cu 7%.

Indicele pan-european Stoxx 600 arăta un minus de 0,9% la 07.03 GMT. Anterior, indicele arăta un plus de 20% faţă de minimul pe opt ani atins pe 16 martie, dar rămâne cu 25% sub maximul tuturor timpurilor.

La ora transmiterii ştirii, indicele FTSE 100 albursei londoneze avea o scădere de 0,80%, CAC 40 din Paris un minus de 1,12%, Ibex 35 din Madrid era mai mic cu 1,17% iar DAX din Frankfurt scădea cu 0,28%.

La Bucureşti, indicele BET trecea sub 8.000 de puncte, la 7.956, adică un minus de 0,79%. Majoritatea celor mai lichide companii înregistrau scăderi de preţ,

Scăderile vin după ce bursele americane au înregistrat la rândul lor scăderi - 0,12% pentru Dow Jones şi 0,33% pentru Nasdaq, în timp ce pieţele asiatice au avut evoluţii mixte.

Luni şi marţi bursele internaţionale au avut o perioadă de optimism, cu creşteri majore ale pieţelor, cuprinse între 3 şi 7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici