La Mumbai va fi construit cel mai înalt imobil rezidenţial din lume

Un grup imobiliar indian a dezvăluit marţi un proiect de construcţie, la Mumbai, a celei mai înalte clădiri rezidenţiale din lume, un turn de 117 etaje, măsurând 442 de metri, care va costa circa 440 milioane de dolari.

94 afișări
Imaginea articolului La Mumbai va fi construit cel mai înalt imobil rezidenţial din lume

La Mumbai va fi construit cel mai înalt imobil rezidenţial din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turnul va include peste 300 de apartamente şi va fi proiectat de firma de arhitectură Pei Cobb Freed and Partners din New York, care a conceput şi piramida din faţa muzeului Luvru din Paris.

"La 442 de metri, turnul va fi cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume", a afirmat Abhisheck Lodha, director general al companiei Lodha Developers, în timpul prezentării machetei proiectului.

Numit "World One", imobilul va fi amplasat în centrul capitalei economice indiene şi va fi inaugurat în 2014. Proiectul va include vaste spaţii verzi, cafenele şi o terasă de observaţie.

Preţul de bază al unui apartament va fi de circa 1,63 milioane dolari, dar un apartament de lux poate ajunge la un cost de 10,5 milioane dolari.

Gradul de ocupare a construcţiilor rezidenţiale din Mumbai a crescut cu peste 30% în ultimele şase luni.

India, a treia mare economie asiatică, a înregistrat în anul fiscal 2009/2010, încheiat în martie, un ritm de dezvoltare de 7,4% şi anticipează pentru anul viitor un avans de 8,5%.

Cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa din Dubai, măsoară 828 de metri şi are 200 de etaje, din care 49 ocupate de birouri şi peste 1.000 de apartamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici