La un an de la parteneriatul cu SARMIS Capital, COS îşi consolidează business-ul la nivel naţional şi ajunge la o cifră de afaceri de 28 milioane de euro în 2022

  • Business-ul COS creşte cu 32% faţă de anul anterior, acesta fiind un indicator puternic al dinamicii favorabile a pieţei în perioada post-pandemică.
  • Compania se dezvoltă accelerat la nivelul întregii ţări: 45% din business-ul COS este reprezentat de proiecte în alte oraşe decât Bucureşti. Spre comparaţie, în anul 2019, 12% din volumul total al vânzărilor provenea din oraşele regionale.
  • Creşte apetitul pentru mobilier produs local: COS a înregistrat în 2022 vânzări de 3 mil. EUR în segmentul de mobilier personalizat, realizat de producători locali, în creştere cu 50% faţă de anul anterior.
165 afișări
Imaginea articolului La un an de la parteneriatul cu SARMIS Capital, COS îşi consolidează business-ul la nivel naţional şi ajunge la o cifră de afaceri de 28 milioane de euro în 2022

Bucureşti, 10 mai 2022 – La peste un an de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către compania de private equity SARMIS Capital, COS, liderul pieţei locale de fit-out*, raportează o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro la nivelul anului fiscal 2022. Piaţa înregistrează o tendinţă de creştere accelerată, în contextul dinamicii favorabile de business, atât în Bucureşti cât şi în oraşele regionale din ţară.

Business-ul COS creşte astfel cu 32% faţă de anul precedent, ceea ce reprezintă un indicator al dinamicii favorabile a pieţei în perioada post-pandemică, reflectând de asemenea apetitul proprietarilor şi chiriaşilor pentru investiţiile în amenajările de spaţii interioare. COS este activ în segmentul soluţilor complete de design şi amenajări interioare pentru segmentele de office (chiriaşi mari şi companii antreprenoriale dinamice), industrial & logistic (amenajări interioare în parcuri logistice şi industriale),  hospitality, healthcare (interioare pentru clinici şi spitale) şi educaţional (unităţi de învăţământ) .

Anul acesta, proprietarii de spaţii şi chiriaşii au accelerat investiţiile în amenajarea spaţiilor interioare, atât pentru adaptarea acestora la noul format hibrid de lucru la birou, cât şi pentru a-şi menţine spaţiile competitive şi atractive, având în vedere stocul relativ vechi existent pe anumite segmente din piaţă, cu precădere în cazul segmentelor de healthcare, hospitality sau education. Segmentul logistic şi industrial modern continuă de asemenea dezvoltarea accelerată, cererea pentru soluţii interioare complete fiind în creştere.

Din volumul total de business, peste 15 milioane de euro au reprezentat servicii de construcţie (amenajări şi design interior), în timp ce restul volumului este aferent vânzărilor de mobilier – atât mobilier standard, provenind de la furnizori internaţionali precum Steelcase sau mobilier personalizat, realizat de producători locali. Deşi volumul de vânzări majoritar este înregistrat în segmentul mobilierului importat, se remarcă o creştere a apetitiului pentru soluţiile de mobilier personalizat, realizat de producători şi parteneri locali. Compania a înregistrat în 2022 vânzări de 3 milioane de euro în segmentul mobilierului personalizat, realizat de producători locali, în creştere cu 50% faţă de anul anterior.

Un volum semnificativ de business a provenit anul acesta din marile oraşe ale ţării, precum Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Ploieşti. Astfel, 45% din business-ul COS este reprezentat de proiecte de fit-out în alte oraşe decât Bucureşti - spre comparaţie, în anul 2019, doar 12% din volumul total al vânzărilor provenea din oraşele regionale.

„Echipa a avut un rol decisiv în depăşirea cu succes a provocărilor anilor recenţi, marcaţi de incertitudine la întreg nivelul mediului de business, şi implicit în rezultatele foarte bune obţinute în ultimul an. Totodată, anul acesta am extins echipa, ajungând la un total de 112 angajaţi, faţă de 100 în urmă cu un an,” declară Christophe Weller, acţionar fondator şi CEO COS.  

„Anul 2022 a fost un an al integrării şi eficientizării, în care focusul echipelor a fost pe implementarea strategiei agreate la momentul achiziţiei. Astfel, principalele investiţii realizate au fost în direcţia digitalizării (prin implementarea unor noi soluţii software şi programe de digitalizare) şi îmbunătăţirea proceselor de lucru. Rezultatele pozitive sunt vizibile în evoluţia recentă a business-ului, iar în continuare suntem încrezători în potenţialul de dezvoltare a pieţei locale de fit-out,” declară Cezar Scarlat, Managing Partner şi co-fondator SARMIS Capital.

Recent, COS a finalizat procesul de relocare a companiei într-un spaţiu de 3.000 mp în noua clădire MIRO din nordul Bucureştiului – zona Baneasa, dezvoltată de Speedwell, după ce anterior, pentru o perioadă de 15 ani, a ocupat un spaţiu de 1.000 mp tot în zona de nord a capitalei. Relocarea face parte din strategia de extindere a companiei, atât din punct de vedere al acoperirii geografice, cât şi din punct de vedere al segmentelor de piaţă adresate.

COS a semnat, în ultimul an, proiecte semnificative, pentru chiriaşi de birouri din Bucureşti sau din ţară precum OMV Petrom, Citi Bank, MassMutual, Accenture, CMS Cameron McKenna, Amazon, Porsche Engineering, Cognizant, dar şi pentru beneficiari din alte segmente de activitate, precum Asociaţia Dăruieşte Viaţă (noul Spital pentru Copii construit de Dăruieşte Viaţă la spitalul Marie Curie), lanţul hotelier Radisson Blu, s.a. 

Pentru volumele de vânzări înregistrate în ultimul an, COS a primit distincţia de Partener Platinum din partea Steelcase International – liderul mondial al pieţei mobilierului pentru birou. COS este partenerul exclusiv Steelcase în Romania începând din 1998.

Activ pe piaţa locală din 1998, COS [cu denumirea iniţială Corporate Office Solutions] este pionierul soluţiilor integrate de amenajare a spaţiilor interioare în România. COS este cel mai mare integrator de pe piaţă, cu un portofoliu de peste 3100 de companii.   

COS deţine parteneriate exclusive în România cu furnizorii Steelcase şi Interface, lideri internaţionali pe segmentele de mobilier, respectiv soluţii pentru pardoseli, dar şi cu producători locali de soluţii personalizate de mobilier, pardoseli sau decoraţiuni. În afară de biroul din Bucureşti, COS este activ regional prin alte 3 birouri, în Cluj, Timişoara şi Iaşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici