Lagarde: Zona euro are nevoie de un sistem de protecţie simplu şi clar pentru a restabili încrederea internaţională

Zona euro are nevoie de "un sistem de protecţie simplu şi clar" pentru a restabili încrederea internaţională, a declarat directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, citat de Bloomberg.

319 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Zona euro are nevoie de un sistem de protecţie simplu şi clar pentru a restabili încrederea internaţională

Lagarde: Zona euro are nevoie de un sistem de protecţie simplu şi clar pentru a restabili încrederea internaţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialul a reluat, în timpul unor discuţii la Forumul Economic Mondial de la Davos, un apel pentru programe mai ample de stimulare a economiei din partea ţărilor din zona euro care au capacitatea de a lua astfel de măsuri.

"Mă pot gândi la una sau două ţări", a spus Lagarde, într-o aluzie la Germania, care intenţionează să-şi echilibreze bugetul până în 2013, după doi ani de creştere economică puternică.

Lagarde a susţinut, din nou, şi cererea FMI pentru suplimentarea resurselor aflate la dispoziţia instituţiei, pentru a proteja economia globală de efectele crizei din zona euro.

Mecanismul European de Stabilitate, cu resurse de 500 de miliarde de euro, va înlocui, la mijlocul anului, actuala Facilitate Europeană de Stabilitate Financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici