Lanţul hotelier Continental a cerut insolvenţa Blue Air

Lanţul hotelier Continental a cerut vineri la Tribunalul Bucureşti insolvenţa companiei aeriene Blue Air, pentru o datorie de aproximativ 18.500 euro, procesul având primul termen de judecată în martie 2011.

37 afișări
Imaginea articolului Lanţul hotelier Continental a cerut insolvenţa Blue Air

Lanţul hotelier Continental a cerut insolvenţa Blue Air

"Încerc să recuperez o datorie atât de mică, restantă de peste un an. Am făcut toate demersurile legale, dar n-am reuşit să rezolv problema", a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Enache, proprietarul lanţului Continental.

El a spus că datoria a fost făcută în urma neplăţii chiriei de către o agenţie a Blue Air, care funcţiona în incinta unuia dintre hotelurile lanţului, precum şi cazări neachitate de către angajaţii operatorului aerian.

"Eu cred că vor plăti, dar aşteaptă mai întâi să vadă pisica", a adăugat Enache.

Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air, a spus că în prezent departamentul financiar al companiei aeriene, împreună cu cel al Continental, discută pentru confirmarea soldului.

"S-a dat deja dispoziţie de plată pentru stingerea datoriei, dispoziţie ce se va implementa după confirmarea soldului de ambele părţi. Până în prezent nu s-a primit nicio notificare de către Blue Air cu privire la acest dosar", a adăugat Ivan.

Tribunalul Bucureşti a admis la începutul lunii octombrie intrarea în insolvenţă a Blue Air, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, în urma unor cereri mai vechi înaintate de către Carpatair şi Service Excellence Solutions, dar compania a anunţat ulterior că hotărârea instanţei a fost suspendată de către Curtea de Apel. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată de Blue Air pe motiv că operatorul nu are datorii către cele două firme.

Şi alte companii au depus la tribunal cereri de intrare în insolvenţă a Blue Air, pe motivul neplăţii unor datorii, dar reprezentanţii companiei au afirmat că fie au plătit, fie sunt în curs de achitare a restanţelor financiare.

Lanţul Continental Hotels este prezent în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Arad, Oradea, Târgu Mureş, Suceava, Timişu de Sus, Turnu Severin şi Porţile de Fier, totalizând 1.858 de camere. Portofoliul Continental Hotels mai include brandurile Continental Forum, Hello Hotels, Tekaffe şi Balkan Bistro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici