Laszlo Borbely i-a dăruit o cască şi o minge lui Vasile Blaga

Laszlo Borbely i-a făcut cadou lui Vasile Blaga o cască de constructor, cu inscripţia "Autostrada Transilvania", şi o minge antistres, marţi, la semnarea protocolului de predare-primire a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

20 afișări
Imaginea articolului Laszlo Borbely i-a dăruit o cască şi o minge lui Vasile Blaga

Vasile Blaga si Laszlo Borbely (Imagine: Mediafax Foto)

Borbely a declarat, în momentul înmânării cadourilor, că speră că noul ministru al Dezvoltării va sprijini proiectul de construcţie al Autostrăzii Transilvania, chiar dacă nu ţine de ministerul lui şi "va fi de multe ori pe şantier".

"Această cască să vă protejeze de toate intemperiile!", a spus Borbely.

El a continuat că speră ca cel de-al doilea cadou să îl ajute pe noul ministru în momentele "când va fi nervos".

Borbely a reiterat că îl cunoaşte de mult timp pe Blaga, că îl apreciază şi este bucuros de numirea lui la Ministerul Dezvoltării.

"Îmi face plăcere să-i predau acest minister", a spus Borbely.

La rândul său, noul ministru al Dezvoltării a afirmat că îl cunoaşte de mult timp pe Borbely şi că îi mulţumeşte pentru cum au colaborat începând cu momentul nominalizării în această funcţie în actualul guvern.

"Guvernele vin şi pleacă, colectivităţile trebuie să se dezvolte în continuare", a spus Blaga.

El a adăugat că intenţionează să utilizeze toate posibilităţile pentru o dezvoltare echilibrată a regiunilor României.

Totodată, Blaga a declarat că va susţine descentralizarea. "Toate colectivităţile îşi ştiu mult mai bine priorităţile decât guvernul central", a spus Blaga.

Borbely a mai spus că îi lasă noului ministru un minister curat, fără datorii.

Potrivit programului de guvernare, la capitolul 16 în care se vizează politica de dezvoltare regională, unul dintre cele două obiective ale autorităţilor este diminuarea dezechilibrelor regionale existente, prin stimularea creşterii competitivităţii şi prin revitalizarea zonelor defavorizate, iar cel de-al doilea este dezvoltarea echilibrată regională prin corelarea politicilor publice naţionale de dezvoltare sectorială cu politicile publice de dezvoltare locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici