Legea investiţiilor, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, miercuri, Legea privind stimularea investiţiilor, care vizează acordarea de facilităţi şi ajutoare de stat în mai multe sectoare, printre care industria prelucrătoare, producţia şi furnizarea de electricitate şi gaze naturale şi telecomunicaţii, a anunţat Ministerul Economiei.

1256 afișări
Imaginea articolului Legea investiţiilor, aprobată de Guvern

Legea investiţiilor, aprobată de Guvern (Imagine: Mediafax Foto)

"Scopul Legii privind stimularea investiţiilor este de a asigura focalizarea resurselor disponibile în domenii de activitate cu impact major economic-social", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Finanţelor, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, facilităţile vor fi acordate investiţiilor realizate în industria prelucrătoare, producţia şi furnizarea de energie electrică, termică, gaze, apă caldă, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, telecomunicaţii şi activităţi de servicii informatice, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, administrative şi de suport.

Stimulentele vor fi acordate de către autorităţi în baza unor acte normative sau administrative prin care se vor institui scheme de ajutor de stat sau ajutoare individuale cu respectarea prevederilor comunitare din domeniu.

"Actele normative prin care se instituie scheme de ajutor de stat care vor reglementa scopul, obiectivul, durata, formele de ajutor de stat, bugetul, furnizorii, criteriile de eligibilitate aplicate investitorilor specifice obiectivului pentru care se acordă facilităţile, procedurile de implementare, supraveghere, control, stopare şi recuperare a ajutoarelor de stat", se menţionează în comunicat.

Furnizorii de ajutor de stat vor fi autorităţile publice centrale sau locale sau alte instituţii care administrează resurse ale statului sau ale colectivităţilor locale care acordă astfel de stimulente.

Proiectul Legii investiţiilor a fost iniţiat încă de anul trecut de Ministerul Economiei, împreună cu Ministerul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Actul normativ a fost elaborat de către un comitet interministerial şi cuprinde şi unele observaţii din partea reprezentanţiilor mediului de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici