Legea pentru aprobarea OUG privind TVA Split, raport de admitere în Comisia de buget-finanţe

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a adoptat, în şedinţa de marţi, un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă pentru aprobarea OUG privind TVA split, după ce, luni, au fost întrunite 11 voturi pentru un raport de admitere şi 11 împotrivă.

190 afișări
Imaginea articolului Legea pentru aprobarea OUG privind TVA Split, raport de admitere în Comisia de buget-finanţe

Legea pentru aprobarea OUG privind TVA Split, raport de admitere în Comisia de buget-finanţe

Raportul de admitere cu amendamente a fost adoptat cu 11 voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”.

De asemenea, membrii Comisiei au adoptat, în şedinţa de luni, câteva amendamente la propunerea legislativă pentru aprobarea OUG privind TVA split.

Potrivit unui amendament adoptat, „persoanele impozabile, cu excepţia instituţiilor publice, înregistrate în scopuri de TVA, au obligaţia să plătească contravaloarea TVA aferente achiziţiilor de bunuri şi servicii într-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului care aplică mecanismul plăţii defalcate a TVA”.

Totodată, un alt amendament adoptat prevede că persoanele impozabile care optează pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcată a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor aferent perioadei aplicate.

Firmele care achită eronat în cont TVA vor fi penalizate cu 0,06% pe zi din sumă începând cu ziua efectuării plăţii eronate până la data corectării acesteia, mai prevede un amendament adoptat de către membrii Comisiei.

Propunerea legislativă pentru aprobarea OUG privind TVA split urmează să intre miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Senatul a adoptat, pe 31 octombrie, proiectul de Lege de aprobare a ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA, care se va aplica companiilor aflate în insolvenţă sau înregistrează întârzieri la plata TVA. Proiectul Legii de aprobare a Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA a fost adoptat cu 54 de voturi „pentru” şi 45 „împotrivă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici