Leul câştigă teren în faţa euro după alegeri. Cursul stabilit astăzi de BNR

Leul s-a apreciat uşor în raport cu moneda euro luni, după încheierea alegerilor prezidenţiale, câştigând 0,07 bani, un euro fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7722 lei, sub valoarea de vineri, de 4,7729 lei şi sub maximul istoric de joi, de 4,7808 lei.

8642 afișări
Imaginea articolului Leul câştigă teren în faţa euro după alegeri. Cursul stabilit astăzi de BNR

Leul câştigă teren în faţa euro după alegeri

În ultimele două săptămâni leul şi-a accentuat tendinţa de depreciere demarată în septembrie în raport cu moneda unică europeană, atingând noi minime istorice, tendinţa luând însă o pauză la finalul săptămânii trecute.

Minimele istorice recente faţă de euro au dus moneda naţională la niveluri atinse ultima dată după adoptarea OUG114/2018.

Dolarul a crescut la 4,3325 lei luni, după ce vineri a fost cotat de BNR la 4,3160 lei, iar lira sterlină a urcat şi ea, de la 5,5580 lei, vineri, la 5,5805 lei luni.

ROBOR la trei luni a rămas cotat la 3,00%, în timp ce ROBOR la şase luni a stagnat la 3,09%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici