Leul s-a apreciat şi miercuri

Cotaţiile leului au înregistrat variaţii reduse în prima parte a şedinţei interbancare de miercuri, iar Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,2764 lei/euro, în coborâre cu 0,46 bani faţă de paritatea de marţi, evoluţie consemnată pentru a doua zi consecutiv.

30 afișări
Imaginea articolului Leul s-a apreciat şi miercuri

Leul s-a apreciat şi miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

Banca centrală a afişat pentru moneda americană un curs de schimb de 3,3326 lei/dolar, în scădere cu 0,67 bani faţă de nivelul de marţi.

Primele tranzacţii de miercuri s-au realizat în jurul nivelului de 4,2700 lei/euro, în scădere faţă de închiderea şedinţei de marţi, de 4,2750-4,2770 lei/euro.

Imediat după deschidere, cursul a ajuns la un minim de 4,2680 lei/euro, în contextul în care restul valutelor din regiune se apreciau mai puternic faţă de moneda europeană, ca urmare a sentimentului pozitiv indus de bursele din America, care au închis şedinţa de tranzacţionare de marţi în urcare.

"Ulterior, valutele din regiune au mai pierdut din avansul câştigat în debutul zilei, iar leul s-a menţinut în intervalul 4,2750-4,2800 lei/euro, pe o piaţă calmă", a spus dealerul unei bănci.

În jurul orei 13:00, euro era transferat pentru 4,2780-4,2810 lei.

Băncile comerciale au afişat dobânzi de 14,00-15,98% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, apropiate de cele din ziua anterioară, de 14-16,97%, iar pentru depozitele cu scadenţa la o săptămână, ratele s-au menţinut la 14-16,99%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici