Leul s-a apreciat uşor - 4,2578 lei/euro

Moneda naţională s-a apreciat uşor în prima parte a sesiunii interbnacare de luni, în linie cu evoluţia valutelor din regiune, astfel că BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,2578 lei/euro, cu 0,91 bani mai redus faţă de vineri. În şedinţa de vineri, banca centrală a publicat un curs de referinţă de 4,2669 lei/euro.

30 afișări
Imaginea articolului Leul s-a apreciat uşor - 4,2578 lei/euro

Leul s-a apreciat uşor - 4,2578 lei/euro (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

În schimb, leul s-a depreciat în raport cu dolarul american, iar cursul a urcat cu 1,26 bani, de la 3,1906 lei/dolar la 3,2032 lei/dolar.

Moneda naţională a consemnat oscilaţii nesemnificative în debutul sesiunii interbancare de luni, cursul coborând uşor spre 4,26 lei/euro după primele transferuri, pe o piaţă cu volume reduse de transfer.

Ulterior, cotaţiile au continuat să scadă, iar la jumătatea sesiunii, euro era schimbat pe piaţa interbancară pentru 4,2571 - 4,2585 lei. Evoluţia leului a fost corelată cu cea a valutelor din regiune, potrivit dealerilor, care au consemnat şi ele câştiguri uşoare în faţă monedei unice.

În această sesiune nu sunt programate publicarea unor date importante, însă piaţa aşteaptă să vadă dacă miniştrii de Finanţe din zona euro, reuniţi luni la Bruxelles, vor majora resursele Fondului European de Stabilitate Financiară.

Surplusul de lichiditate din piaţă a ţinut randamentele pe termen scurt la un nivel redus. Astfel că randamentele practicate de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborât de la 2,13 - 2,63% la 2,00 - 2,50, iar dobânzile pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână s-au redus de la 2,38 - 2,88% la 2,33 - 2,83%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici