Lider AUR: România trăieşte pe datorie şi în 2024

România trăieşte pe datorie şi în 2024, lucru confirmat de împrumutul uriaş pe care Guvernul Ciolacu l-a contractat de pe pieţele financiare în valoare de 4 miliarde de euro, afirmă prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea.

190 afișări
Imaginea articolului Lider AUR: România trăieşte pe datorie şi în 2024

Vicepreşedinte AUR: România trăieşte pe datorie şi în 2024

„România trăieşte pe datorie şi în 2024. Acest lucru este confirmat de împrumutul uriaş pe care Guvernul Ciolacu l-a contractat de pe pieţele financiare în valoare de 4 miliarde de euro – 2 miliarde de euro prin vânzarea de titluri obişnuite pe 7 ani şi alte 2 miliarde de euro prin vânzarea de obligaţiuni verzi pe 12 ani. Ne împrumutăm pe bandă rulantă la unele din cele mai mari dobânzi şi pentru ce? Pentru că Guvernul, în loc să facă reforme care să contribuie la reducerea deficitului bugetar, alege să meargă pe calea împrumuturilor exagerate, care împovărează România pentru generaţii”, afirmă prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea.

Eş spune că, „aşa cum au demonstrat de-a lungul celor aproape trei ani de guvernare, coaliţia PSD – PNL nu are viziune privind dezvoltarea economiei naţionale, marjând mai degrabă pe creşterea taxelor şi impozitelor pentru români şi afacerile româneşti, pe împrumuturile de pe pieţele bancare, concomitent cu protejarea companiilor multinaţionale”.

„România este astăzi îngenuncheată de lăcomia şi indolenţa politicienilor! Suntem în acel moment în care România nu poate rezista fără împrumuturi. Doar aşa se menţine pe linia de plutire, doar aşa poate avea Guvernul PSD-PNL bani pentru salarii şi pensii. AUR a propus de mai multe ori o serie de soluţii care pot contribui la reducerea cheltuielilor bugetare şi a deficitului bugetar.

Acestea ţin, în primul rând, de reorganizarea ministerelor, de o reformă reală a administraţiei publice, dar mai ales de eliminarea acelor cheltuieli inutile, precum pensiile speciale pentru politicieni. Sunt paşi simpli care pot fi făcuţi, dar pe care PSD şi PNL nu vor să îi facă, deoarece în an electoral au nevoie de bugetul naţional pentru a-l putea prădui până la capăt”, încheie Lulea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lulea,
împrumut,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici