Lider de sindicat: Metroul „zburător”, care a sărit de pe şină în ianuarie, zace şi acum pe pereţii depoului din Berceni | FOTO

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a anunţat, joi, că trenul care a sărit de pe şină în ianuarie, în depoul Berceni, este şi acum suspendat şi „zace pe pereţi”. Potrivit lui Rădoi, producătorul dă vina pe angajaţii de la metrou, pe care îi acuză că au manevrat greşit trenul.

1547 afișări
Imaginea articolului Lider de sindicat: Metroul „zburător”, care a sărit de pe şină în ianuarie, zace şi acum pe pereţii depoului din Berceni | FOTO

Lider de sindicat: Metroul „zburător”, care a sărit de pe şină în ianuarie, zace şi acum pe pereţii depoului din Berceni | FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

„După toate demersurile făcute, după ce am avut pentru prima dată un tren de metrou << zburător>>, care zace şi acum pe pereţii depoului Berceni, pe linia 8, unde nu se poate circula, unde nu mai este alimentare cu apă, cu energie electrică, cu tot ce înseamnă utilităţi, nu mai putem face revizii în acel depou. Incidentul s-a întâmplat pe 26 ianuarie, iar până la ora actuală, numic nu s-a mişcat, nimeni nu răspunde, deşi vorbim de un tren în valoare de 6,5 milioane de euro. Banii României, banii statului român, banii noştri până la urmă”, a declarat, joi, Ion Rădoi, preşedintele sindicatului de la Metrorex.

Potrivit liderului de sindicat, metroul care este şi în prezent suspendat în depou mai poate fi scos de acolo doar pe bucăţi, tăiat.

„Este o situaţie dificilă, se pare că din punct de vedere tehnic, la nivelul Metrorex, trenul se poate scoate de acolo tăiat, şi scos pe bucăţi, trecut la fier vechi. Ei (producătorul CAF – n.r.) nu recunosc nici acum această defecţiune tehnică, pentru că ar trebui ca să plătească. Au dat o explicaţie, că a fost o manipulare defectuoasă din partea personalului. Bine că s-a întâmplat în depou şi că nu s-a întâmplat în circulaţie, la oră de vârf. (...) Omul (mecanicul – n.r.) a avut nişte fracturi, este şi traumatizat şi face tratament psihiatric. Deci softul a fost defect”, a mai declarat Rădoi.

În luna ianuarie, la depoul de metrou Berceni, o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt acum suspendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului.

Taguri:
rădoi,
metrou,
incident

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici