Liderii PNL şi PSD se întâlnesc cu reprezentanţii FMI

O delegaţie a PNL, condusă de Crin Antonescu, va avea, joi, o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, conform unui anunţ de presă transmis de liberali, discuţii cu reprezentanţii FMI urmând să aibă, în cursul zilei de vineri, şi liderii PSD, potrivit unor surse din acest partid.

31 afișări
Imaginea articolului Liderii PNL şi PSD se întâlnesc cu reprezentanţii FMI

Liderii PNL şi PSD se întâlnesc cu reprezentanţii FMI

Conform unui anunţ de presă al PNL, preşedintele acestui partid, Crin Antonescu, va susţine o declarație, joi, la ora 10.00, la sediul central al formaţiunii, în urma discuțiilor pe care delegația PNL, condusă de Antonescu, le va avea cu reprezentanții FMI.

De asemenea, potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD Mircea Geoană urmează să se întâlnească în cursul zilei de vineri cu reprezentanţii FMI.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că delegaţia Fondului se va întâlni cu mai mulţi lideri politici. Acesta a precizat că discuţii între instituţia financiară internaţională şi politicieni au avut loc şi în trecut.

"Am avut o primă discuţie foarte bună. Ne vom întâlni cu mai mulţi lideri politici, cum am făcut şi în trecut", a afirmat Franks după o întrevedere cu ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, la care au participat şi oficiali ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Delegaţia FMI nu va încheia cu reprezentanţii partidelor parlamentare un acord de respectare a memorandumului, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea încheierii unui acord între FMI şi partidele parlamentare, conform unor informaţii transmise, miercuri, în presă, ministrul a răspuns negativ.

"Nu cred, nu cred că FMI vreodată a încheiat acorduri cu partidele. Dumnealor nici discuţii cu partidele, în sensul acesta direct, nu fac. Dumnealor fac nişte discuţii cu nişte persoane care au nişte funcţii oficiale, miniştri, preşedintele Senatului, care provin de la partide şi deci indirect, pentru că FMI nu are niciun fel de conotaţie politică şi evită totodeauna să aibă discuţii sau orice fel de acţiuni către un partid sau altul. Dânşii discută cu instituţiile statului, cu Guvernul, cu Parlamentul, cu comisiile din Parlament, chiar dacă acolo sunt nişte reprezentanţi care spun nişte lucruri şi din punct de vedere al partidului pe care îl reprezintă", a afirmat Berceanu.

După discuţia cu Pogea, Fabiene Ilzkovitz, reprezentant al Comisiei Europene, a declarat că autorităţile europene vor face tot posibilul pentru continuarea plăţilor către România.

Delegaţia FMI se află în România pentru a doua revizuire a acordului şi s-a întâlnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, având şi o primă discuţie, la nivel de experţi, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici