LinkedIn concediază 6% din angajaţi. Manager de recrutare: „Mă surprinde decizia lor”

  • LinkedIn, care aparţine Microsoft, concediază 6% din personal, aproape 1.000 de angajaţi, conform WSJ
  • Directorul platformei a declarat că cererea pentru servicii de recrutare a scăzut în criză
  • În România, marile companii de recrutare au abonamente anuale pe care le plătesc în continuare
432 afișări
Imaginea articolului LinkedIn concediază 6% din angajaţi. Manager de recrutare: „Mă surprinde decizia lor”

LinkedIn concediază 6% din angajaţi. Manager de recrutare: „Mă surprinde decizia lor”

LinkedIn, cea mai mare reţea profesională, pe care, probabil, ai şi tu cont, concediază 6% dintre angajaţii săi, aproximativ 1.000 de persoane.
 
Motivul? Cererea pentru servicii de recrutare a scăzut în pandemie pentru că companiile nu mai au aceeaşi putere de angajare ca înainte de criză. Şi în România, cererea de recrutări a scăzut cu aproape 50%, dar, cu toate acestea, marile companii de profil din ţară încă plătesc abonamentele platformei Linkedin. În medie, o companie din România poate plăti 2.000 - 3.000 de dolari pe an, în funcţie de serviciile pe care le solicită.
 
Olivia lucrează la o companie de recrutare care are abonament LinkedIn de peste 5 ani. Se declară mulţumită de servicii şi spune că, an de an, platforma a făcut îmbunătăţiri.
 
„Ce pot să spun este că abonamentele nu sunt ieftine. Tool-ul oferit de LinkedIn este nemaipomenit pentru un recrutor. Este aspiraţională licenţa de LinkedIn recrutor. Tot ceea ce înseamna corporate, companii multinaţionale, utilizează Linkedin. Chiar mă surprinde decizia lor”, a spus Olivia David, PP HUB Manager. 
 
Linkedin în cifre
 
675 milioane utilizatori în 200 ţări
 
2,8 milioane utilizatori în România
 
Concedieri – 960 angajaţi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici