LinkedIn plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de 6 milioane dolari

Reţeaua de socializare LinkedIn, a cărei misiune declarată este să creeze oportunităţi economice pentru profesionişti, va plăti despăgubiri şi drepturi salariale neacordate unor foşti şi actuali angajaţi din California, Illinois, Nebraska şi New York, în urma unui acord cu Departamentul Muncii.

238 afișări
Imaginea articolului LinkedIn plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de 6 milioane dolari

LinkedIn plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de 6 milioane dolari

"Prioritatea LinkedIn este talentul, aşa că am fost nerăbdători să colaborăm cu Departamentul Muncii pentru a rectifica rapid şi echitabil situaţia", a declarat Shannon Stubo, purtător de cuvânt al LinkedIn, transmite Bloomberg.

Compania nu a înregistrat şi plătit toate orele lucrate, inclusiv cele suplimentare, de 359 de angajaţi, potrivit Departamentului Muncii.

În total, compania trebuie să plătească angajaţilor 3,35 de milioane de dolari pentru orele suplimentare lucrate şi despăgubiri de 2,51 milioane de dolari.

LinkedIn, fondată în 2002, pune în legătură profesionişti sau companii şi oferă informaţii legate de locurile de muncă şi oportunităţile de angajare.

Companiile care recrutează personal plătesc comisioane pentru a găsi candidaţi prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri.

LinkedIn şi-a extins recent forţa de muncă, având circa 5.700 de angajaţi, şi a închiriat o nouă clădire de birouri în San Francisco, unde pot lucra 2.500 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici