Listarea Fondului Proprietatea, cel mai important eveniment din istoria BVB de la 1882 încoace

Preşedintele Bursei de Valori, oficialul Franklin Templeton, brokerii şi analiştii de investiţii prezenţi ieri la şedinţa deschisă de redacţie ZF Expert au fost cu toţii de acord că listarea Fondului Proprietatea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pieţei româneşti de capital, cu un impact covârşitor în recuperarea decalajului de lichiditate şi capitalizare care desparte România de pieţe mai dezvoltate precum cea din Polonia.

76 afișări
Imaginea articolului Listarea Fondului Proprietatea, cel mai important eveniment din istoria BVB de la 1882 încoace

Listarea Fondului Proprietatea, cel mai important eveniment din istoria BVB de la 1882 încoace (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Dar niciun participant nu a riscat un pronostic privind preţul de listare în prima zi. Impactul listării Fondului în economia reală va depinde însă şi de măsura în care statul român va înţelege că trebuie să menţină la cote ridicate interesul investitorilor străini pentru România prin viitoare listări ale companiilor de stat precum Romgaz, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, unde este acţionar majoritar.

Citeşte mai multe despre listarea la BVB a FP pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici