Locuinţe eco-friendly, cu 100% energie verde. Locatarii spun că facturile sunt cu 80% mai mici

  • Trei antreprenori construiesc, în Mogoşoaia, un complex de locuinţe pasive
  • Locuinţele pasive sunt foarte bine izolate şi au pompe de căldură geotermice
  • Facturile sunt cu 80% mai mici în comparaţie cu cele plătite la o locuinţă obişnuită
1509 afișări
Imaginea articolului Locuinţe eco-friendly, cu 100% energie verde. Locatarii spun că facturile sunt cu 80% mai mici

FOTO: LOFT green apartments by EcoVillas

Trei antreprenori din Capitală, Gabriel Focşeneanu, Eugen Gogu şi Slavic Vlas, au început în 2015 propria lor afacere cu imobiliare. Ei construiesc locuinţe ecologice cu 100% energie verde. Sunt foarte bine izolate termic şi folosesc energia pământului pentru a genera căldură. Cei trei antreprenori estimează până la finalul anului o cifră de afaceri de 13 milioane de lei.
 
„Izolaţia pe exterior este de 20 de centimetri de polistiren, geamurile au un anumit tip de montaj, iar în interiorul locuinţei nu simţi frigul de afară. Pierderi mult mai mici de căldură, automat şi costuri foarte scăzute la încălzire-răcire pe perioada verii. Am pus şi pompe de căldură geotermice ce captează energia pământului şi factura vine la doar 20% din valoarea ei reală”, spune Gabriel Focşeneanu,  dezvoltator Loft Green Apartments.
 
Cei trei antreprenori au finalizat până acum două proiecte de case şi 44 de apartamente pasive. Iar acum construiesc 110 de astfel de locuinţe în Mogoşoaia. Preţul unui apartament începe de la 43.000 de euro şi ajunge până la 90.000 de euro.
 
„Conform calculelor financiare, acest apartament se poate plăti cu 10 ani mai devreme în cazul unui credit pe 30 de ani în comparaţie cu un apartament într-o clădire veche. Această diferenţă de rată este suplinită de lipsa facturilor de întreţinere faţă de o clădire veche unde veniturile de întreţinere sunt foarte ridicate”, adaugă Gabriel Focşeneanu.
 
Cristina e din Republica Molvoda şi s-a mutat acum un an cu familia sa într-o astfel de locuinţă eco-friendly.
 
„Am decis să ne mutăm într-un astfel de apartament deoarece îmi place design-ul de tip loft, îmi place combinaţia dintre cărămidă şi beton. Avem pădurea alături, ne plimbăm foarte des. E o idee pe care nu am mai văzut-o. Plătim cu 80% mai puţin pentru utilităţi”, povesteşte Cristina.
 
  • Plata întreţinere iarna: Apartament cu două camere – 50 de lei / Apartament cu trei, patru camere: 70 de lei
  • Plata anuală la întreţinere: 2.400 de lei 
  • Investiţia în proiectul LOFT: 10 mil. de euro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici