Locuinţele vechi din sectoarele 1, 2 şi 4 s-au ieftinit

Preţul mediu al locuinţelor vechi din Bucureşti s-a redus în luna februarie faţă de ianuarie cu 2%, în condiţiile în care în sectoarele 5 şi 6 s-a înregistrat o creştere a preţurilor cu 3%, respectiv 8%, iar apartamentele din sectoarele 1, 2 şi 4 s-au ieftinit cu 6-7%, potrivit estimărilor Colliers.

70 afișări
Imaginea articolului Locuinţele vechi din sectoarele 1, 2 şi 4 s-au ieftinit

Locuinţele vechi din sectoarele 1, 2 şi 4 s-au ieftinit (Imagine: Mediafax Foto)

În cazul locuinţelor din ansamblurile rezidenţiale noi din Bucureşti, preţurile s-au menţinut la nivelul din ianuarie, de 1.778 euro pe metru pătrat suprafaţă construită, plus suprafaţa teraselor, se arată în cel mai recent indice imobiliar al Colliers care evaluează evoluţia lunară a preţurilor de pe piaţa rezidenţială din Capitală.

Astfel, la nivel global preţul mediu al locuinţelor din Capitală a avut o depreciere moderată, de doar 1%.

În ceea ce priveşte piaţa locuinţelor vechi, deşi cumulat preţul mediu s-a menţinut aproape de nivelul din ianuarie, la nivel de sector evoluţia este diferită.

"Două dintre cele şase sectoare au înregistrat creşteri ale preţurilor cerute în februarie, respectiv în sectorul 6 s-a resimţit o creştere de 3%, iar în sectorul 5 de 8%. La polul opus s-au aflat sectoarele 1, 2 şi 4, unde preţurile cerute de vânzătorii de apartamente au scăzut faţă de luna ianuarie cu valori cuprinse între 6-7%. Sectorul 3 este singurul în care preţurile nu s-au modificat în luna februarie", se arată într-un comunicat al Colliers.

Astfel, în sectorul şase preţul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.145 euro, înregistrând însă o scădere cu 32% faţă de nivelul de acum şase luni. În sectorul cinci preţul se situa în februarie la 1.378 euro/mp, cu 16% mai puţin faţă de vara anului trecut.

Pentru sectorul 1 deprecierea preţurilor a ajuns în ultimele şase luni la 23% la 1.855 euro/mp, preţurile în sectorul 2 s-au redus în acelaşi interval cu 33% la 1.162 euro/mp, în timp ce în sectorul patru locuinţele se vând cu 37% mai ieftin faţă de luna august a anului trecut, respectiv cu 1.410 euro/mp.

În sectorul 3, deşi preţurile s-au menţinut în februarie la nivelul din ianuarie, de 1.311 euro/mp, aceasta reprezintă o scădere cu 35% în şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici