Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat

Tot mai multe hoteluri de pe litoralul românesc au adoptat în ultimii doi ani serviciile all inclusive, astfel că numărul locurilor de cazare în astfel de unităţi s-a triplat, românii având la dispoziţie în medie 2 kg de mâncare pe zi, cu sarmalele şi plăcintele în topul preferinţelor.

2038 afișări
Imaginea articolului Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat

Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă acum 2 ani, erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri în hotelurile all inclusive de 3 şi 4 stele de pe litoralul românesc, anul acesta numărul s-a triplat. Creşterea numărului de locuri alocate de hotelierii români, care s-au adaptat cererii din ce în ce mai crescute pentru acest tip de produs turistic s-a petrecut într-un ritm accelerat, ca urmare a semnalelor şi solicitărilor primite de la agenţiile touroperatoare", arată un studiu al agenţiei de turism Mareea.

Potrivit sursei citate, românii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia.

"Din ce în ce mai multi turişti realizează că serviciile all inclusive au şi marea calitate de a securiza bugetele alocate vacanţelor. Turiştii care au ales şi aleg în acest an serviciile de acest tip sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agenţiei MAREEA.

Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arată că profilul consumatorilor de servicii all inclusive este reprezentat în proporţie de peste 90% de familiile cu copii până în 12 sau 14 ani.

Tot mai mulţi turişti care achiziţionează astfel de pachete sunt interesaţi şi de excursii opţionale. Astfel, 1 din 3 familii beneficiare ale pachetelor all inclusive aleg să achiziţioneze şi o excursie opţională, al cărui preţ începe de la 60 lei/persoană şi ajunge pana la 250 lei pentru o mini-croazieră în Delta Dunării şi un prânz pescăresc.

Romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispoziţie, în medie, 2 kilograme de mâncare pe zi, iar felurile preferate de aceştia sunt sărmăluţele, frigăruile şi plăcintele dobrogene, potrivit unui studiu al Mareea.

"Dacă luăm în considerare cantităţile de mâncare, avem peste 2 kilograme alocate de persoană pentru fiecare masă. Sunt unii români care depăşesc această cantitate, iar dacă adăugăm şi farfuriile pline care rămân în urma unora, putem spune că sunt persoane care consumă, în medie, 3 kilograme de mâncare pe zi. Fiind sezonul cald, sucurile şi berea la draft sunt foarte căutate", a declarat Georgeta Bari, directorul complexului hotelier Mercur Minerva - family club 3* din staţiunea Mamaia, operat de Mareea.

Mareea este principalul turoperator pentru litoralul românesc, cu circa 100.000 de clienţi anul trecut. Înfiinţată în 1998, firma are o reţea proprie de vânzare de 17 agenţii şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, faţă de 62 milioane de lei în 2012.

Marius Usturoiu administrează şi o companie hotelieră, Mareea Hotels, cu două unităţi, la Mamaia şi Predeal, care au avut anul trecut afaceri de 15 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici