London Stock Exchange Group îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi, în centrul deschis la Bucureşti

London Stock Exchange Group (LSEG), compania care oprează bursa londoneză, a inaugurat, vineri, centrul de servicii din Bucureşti, informează ZF. Noul centru îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi.

238 afișări
Imaginea articolului London Stock Exchange Group îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi, în centrul deschis la Bucureşti

London Stock Exchange Group îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi, în centrul deschis la Bucureşti

„Sunt fericit că Bucureştiul va găzdui noul centru de servicii care va oferi locuri de muncă pentru 500 de români. Marea Britanie s-a construit pe comerţ liber. După ce ieşim din UE vrem să păstrăm relaţiile comerciale cu România, chiar să le adâncim. Ţările noastre au un istoric de comerţ încă din secolul XVI. Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, iar România trimite spre Marea Britanie bunuri valoroase precum maşinile Dacia sau maşinile Ford”, a spus Jeremy Hunt, ministrul britanic de externe, prezent la evenimentul de lansare.

Centrul de servicii din Bucureşti se va concentra pe dezvoltarea şi gestionarea soluţiilor tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

„Decizia de a pune hub-ul aici reflectă calităţile României, şi-anume forţa de muncă bine calificată, un sistem educaţional solid şi o infrastructură bună. Acestea sunt lucruri care transformă România într-o destinaţie foarte bună”, a spus David Schwimmer, bancherul american care ocupă poziţia de CEO al LSEG din aprilie 2018, când l-a înlocuit pe Xavier Rolet.

La eveniment au fost prezenţi ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi vicepremierul Ana Birchall.

London Stock Exchange Technology dezvoltă şi gestionează soluţii tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

Grupul are sediul-mamă în Marea Britanie şi dezvoltă activităţi în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, cu un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi şi venituri anuale de 2 miliarde de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici