Lucrările de prelungire a gazoductului Iaşi - Ungheni încep în 2016 şi vor dura 2 ani

Lucrările pentru extinderea până la Chişinău a conductei pentru transportul gazului între România şi Republica Moldova vor începe în primăvara anului 2016, gazoductul urmând să devină operaţional în 2018, anunţă un oficial guvernamental moldovean.

620 afișări
Imaginea articolului Lucrările de prelungire a gazoductului Iaşi - Ungheni încep în 2016 şi vor dura 2 ani

Lucrările de prelungire a gazoductului Iaşi - Ungheni încep în 2016 şi vor dura 2 ani (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Lucrările la segmentul de gazoduct Ungheni-Chişinău vor începe în primăvara anului 2016", a declarat, pentru AP, Valeriu Triboi, adjunctul ministrului moldovean al Economiei.

Conform oficialului moldovean, gazoductul ar urma să devină operaţional în mai 2018.

Gazoductul Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 43 de kilometri, a fost inaugurat în luna august 2014, având rolul reducerii dependenţei Republicii Moldova de livrările de gaze ruseşti.

Proiectul prelungirii până la Chişinău a gazoductul este inclus într-un memorandum semnat în luna mai de România şi R.Moldova, în contextul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta în statul vecin.

Conform estimărilor, extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău ar urma să coste cel puţin 83 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici