Lucrările la linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, întârziate cu 6 luni

Lucrările de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa sunt întârziate cu şase luni, din cauza lipsei fondurilor, şi urmează să fie finalizate în august 2010, a declarat, marţi, subsecretarul de Stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) Constantin Axinia.

148 afișări
Imaginea articolului Lucrările la linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, întârziate cu 6 luni

Lucrările la linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, întârziate cu 6 luni (Imagine din arhivă; Marius Vasilică/Mediafax Foto)

În prezent, MTI are datorii către firmele care lucrează pe tronsonul Bucureşti-Constanţa, parte a Coridorului IV de Transport Pan European, de 32,6 milioane de euro, reprezentând facturi scadente în luna septembrie.

"La începutul anului, am plătit datorii din 2008 de 32 milioane de euro, iar acum avem nevoie de alţi 32,6 milioane euro pentru a plăti facturile. Companiile ne-au notificat că vor încetini ritmul lucrărilor din cauza întârzierilor la plată", a spus Axinia, la evenimentul "Zilele Feroviare", organizat de Asociaţia Industriei Feroviare.

Referitor la cealaltă secţiune a Coridorului IV Pan European, respectiv Braşov-Simeria-Curtici, Axinia a adăugat că modernizarea va costa 3,1 miliarde de euro, fondurile fiind alocate de la Uniunea Europeană (UE), bugetul de stat şi un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici