Ludovic Orban, despre situaţia economică din ţară: „A crescut numărul de angajaţi iar şomajul a scăzut”. Ce urmează

  • Orban a făcut o serie de precizări despre economia naţională.
  • Premierul este optimist cu privire la situaţia economică a ţării din prezent dar şi din următorii 7 ani.
  • Demnitarul spune că şomajul a scăzut iar rata de angajare e în creştere.
300 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre situaţia economică din ţară: „A crescut numărul de angajaţi iar şomajul a scăzut”. Ce urmează

Ludovic Orban, despre situaţia economică din ţară: „A crescut numărul de angajaţi iar şomajul a scăzut”. Ce urmează

Orban a declarat astăzi dimineaţă, într-o conferinţă de presă câteva date despre situaţia economică din ţară. 

  • „Am crescut plafonul de la 15 la 20 de miliarde. Am adoptat o schemă de garantare a credinţelor pentru companiile mari, care începe să devină funcţională. Am folosit schemă de ajutor de stat.”

Premierul spune că Romania are nevoie de infrastructură, iar pentru asta este nevoie de investiţii masive în aceste domenii. 

  • „Foarte multe din proiecte au o serie de lucruri culturale, nu sunt bine organizate, ordonanţa de mână de lucru a crescut foarte mult” 

 

  • „Economia - gândiţi-vă că în următorii 7 ani, România va avea resurse finaciare. Pe lângă cele 80 de miliarde avem şi programul Sure - 4 miliarde 99 de milioane, dar şi fonduri de finanţări pe cercetare, economie. O să avem oportuniăţi multiple care să fie un suport pentru investiţii în zona publica şi în cea privată.”

Piaţa de muncă din România în era COVID-19 

  • „De aseamenea m-am uitat, am comparat data de 1 septembrie şi 1 ianuare - numărul de angajaţi. Acum, numărul de angajaţi este mai mare. Şomajul este mai mic cu 300.000. Cei care sunt indemnizaţi şi cei care au ieşit din indemnizaţie, ne-am gândit la măsuri active de plată 50% din salariul brut pentru tineri, pentru cei care sunt aproape de pensie şi pentru românii care sunt vin din Diaspora.”

 

  • „Un alt indicator - m-am uitat pe iunie. În iunie, comparat cu iulie 2019 am înregistrat o creştere de 5% la salariu net. Valul de susţinere pe care l-am avut, susţinerea care ne-a fost acordată în această pandemie, permanentul dialog pe care l-am întreţinut cu companiile, au făcut ca aceste negativisme ale pandemiei să fie reduse la maxim.” 
  • „Şomajul tehnic, indemnizaţiile, măsuri pentru revenirea în activitate a celor care a fost în şomaj tehnic care este urmată de aplicarea programului flexibil de muncă. Am generat o serie de programe de sprijin pentru companii IMM Invest - este în jur a 13 miliarde.” 

 

 

Orban despre restricţii anti-COVID

  • (...) Singura soluţie este ca oamenii să înveţe să se protejeze de virus. Nu cred că trebuie impuse mai multe restricţii. Oamenii trebuie să înţeleagă că ei trebuie să se protejeze şi să îi protejeze pe cei din jur.”

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici