Lufthansa introduce din 2012 o cursă Bucureşti-Berlin şi dublează frecvenţa zborurilor Sibiu-Munchen

Compania aeriană Lufthansa va introduce din vara anului viitor o nouă destinaţie în România, pe ruta Berlin-Bucureşti, şi va dubla frecvenţa curselor Sibiu-Munchen, la 14 zboruri pe săptămână.

264 afișări
Imaginea articolului Lufthansa introduce din 2012 o cursă Bucureşti-Berlin şi dublează frecvenţa zborurilor Sibiu-Munchen

Lufthansa introduce din 2012 o cursă Bucureşti-Berlin şi dublează frecvenţa zborurilor Sibiu-Munchen (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Zborurile Bucureşti-Berlin vor fi operate de patru ori pe săptămână, din 3 iunie 2012, cu avioane Airbus 320 şi 319 nu mai vechi de doi ani.

"Odată cu deschiderea noului aeroport din Berlin, vom avea curse spre Bucureşti şi astfel, alături de Germanwings (divizia low-cost a Lufthansa - n.r.), vom deveni singura companie care are zboruri directe pe această rută. Am ales Bucureştiul şi nu alt oraş din regiune pentru că vedem un potenţial mare pentru traficul dintre cele două oraşe", a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, directorul general al Lufthansa pentru Europa Centrală şi de Est, Ofer Kisch.

Kisch a spus că Lufthansa şi Germanwings nu vor intra în competiţie pentru ruta Bucureşti-Berlin întrucât cursele celor două companii se vor completa, clienţii având posibilitatea ca pe acelaşi bilet un zbor să fie cumpărat la Lufthansa şi celălalt la compania low-cost.

Numărul pasagerilor transportaţi în România a crescut în primele nouă luni cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"În ceea ce priveşte numărul călătorilor, pe primele nouă luni am avut o creştere de 20% şi cred că ne va aduce la sfârşitul anului o cifră pe care nu am mai vazut-o în România de foarte mulţi ani", a spus Kisch, fără să prezinte numărul de pasageri.

Anul trecut, compania a transportat în România 650.000 de pasageri şi peste un milion de călători la nivel de grup (incluzând şi companiile Germanwings, Austrian Airlines şi Swiss Air).

Din numărul total al pasagerilor, aproximativ jumătate rămân la destinaţie, 25% aleg conexiuni către alte destinaţii din Europa, iar restul continuă zborul în celălalte regiuni ale globului.

În România, grupul Lufthansa operează peste 100 de zboruri săptămânale pe aeroporturile din Bucureşti (Otopeni), Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Iaşi. Cea mai des utilizată rută este către Munchen, urmată de Frankfurt.

Potrivit datelor proprii, cota de piaţă a grupului în România este de 23%.

La nivel mondial grupul Lufthansa, format din companiile Lufthansa, bmi, Germanwings, Austrian Airlines şi Swiss Air, a transportat anul trecut 91,1 milioane pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici