Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european

Grupul german Lufthansa a semnat, vineri, un acord de preluare a companiei Austrian Airlines (AUA), devenind astfel cel mai mare operator aerian din Europa, în concurenţă directă cu Air France KLM şi British Airways (BA).

48 afișări
Imaginea articolului Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european

Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european

Într-o primă fază, Lufthansa va achiziţiona o participaţie de 42% la AUA, de la statul austriac, însă vizează preluarea integrală a companiei, operaţiune estimată la 377 milioane de euro, după primirea avizului Comisiei Europene.

"Înfiinţăm o alianţă aeriană europeană pe termen lung şi ne asigurăm că interesele Europei sunt apărate. Trebuie să găsim soluţii pentru piaţa (aeriană, n.r.) fragmentată din Europa", a declarat directorul general al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber.

Riscul ca executivul european să blocheze preluarea AUA este "aproape de zero", a spus Mayrhuber.

Integrarea operaţiunilor companiei austriece va genera economii de 40 de milioane de euro şi venituri suplimentare anuale similare.

AUA este printre ultimele ţinte de achiziţie ale Lufthansa, care includ şi Brussels Airlines, bmi din Marea Britanie şi Eurowings din Germania. În plus, grupul german concurează cu Air France pentru o alianţă cu Alitalia.

BA a anunţat, săptămâna aceasta, că negociază o fuziune cu Qantas Australia, fără să întrerupă discuţiile cu operatorul spaniol Iberia.

Agenţiile de rating Standard & Poor's şi Moody's au redus, vineri, calificativul Lufthansa, ca urmare a creşterii îndatorării grupului pentru achiziţia AUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici