Lukoil a început studiul geologic la două blocuri petrolifere din sectorul românesc al Mării Negre

Lukoil Overseas, divizie a grupului rus Lukoil, a început studiul geologic al blocurilor Rapsodia Est şi Trident din sectorul românesc al Mării Negre, care va fi finalizat în luna noiembrie.

252 afișări
Imaginea articolului Lukoil a început studiul geologic la două blocuri petrolifere din sectorul românesc al Mării Negre

Lukoil a început studiul geologic la două blocuri petrolifere din sectorul românesc al Mării Negre (Imagine: Cristi Cimpoesc/Mediafax Foto)

Operaţiunile marchează prima activitate Lukoil pe segmentul upstream într-o ţară membră a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al grupului rus, care deţine în România rafinăria Petrotel-Lukoil şi o reţea de aproximativ 300 de benzinării.

Studiile seismice de la blocurile din Marea Neagră sunt efectuate de compania CGGVeritas, specializată în servicii de geofizică şi selectată în urma unei licitaţii, notează Lukoil. Proiectul acoperă aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi.

Blocurile Rapsodia Est şi Trident sunt dezvoltate de un consorţiu format din Lukoil Overseas şi Vanco International. Lukoil deţine 80% din drepturi şi este operatorul proiectelor.

Consorţiul a câştigat proiectele într-o licitaţie efectuată în iunie 2010. Acordurile de concesiune au fost semnate în luna februarie a anului trecut şi ratificate de Guvern în octombrie.

Cele două blocuri sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucureşti pentru a administra aceste proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici