Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea

Lukoil România, subsidiară a grupului Lukoil, a fuzionat prin absorţie cu Lukoil Black Sea, capitalul social al companiei rămănând nemodificat, întrucât firma absorbită avea datorii mai mari decât activele.

144 afișări
Imaginea articolului Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea

Lukoil România a fuzionat prin abosorţie cu Lukoil Black Sea

"Având în vedere faptul că aportul net al societăţii absorbite (Lukoil Black Sea - n.r.) este negativ, nu se vor emite părţi sociale pentru asociaţii acesteia, societatea Lukoil România urmând să preia în integralitate pasivul şi activul firmei absorbite. (...) Fuziunea are drept cauză principală integrarea pe verticală, având în vedere obiectele de activitate ale celor două societăţi, precum şi faptul că asociaţii acestora sunt aceiaşi", se menţionează în proiectul de fuziune.

Proiectul care vizează integrarea pe verticală a fost aprobat în luna aprilie de acţionari.

Totalul activelor Lukoil România înainte de fuziune se cifra la 1,31 miliarde de lei, din care 954 milioane lei reprezentau datorii, în timp ce Lukoil Black Sea deţinea active de 39,45 milioane lei, în timp ce datoriile se ridicau la peste 280 milioane de lei.

Lukoil România a preluat activele Lukoil Black Sea pentru eficientizarea managementului, îmbunătăţirea politicii de marketing, o mai buna utilizare a facilităţilor şi a forţei de muncă, precum şi o reducere a costurilor unitare de achiziţie a materiilor prime şi eliminarea paralelismelor din cadrul structurilor administrative ale celor două firme.

Lukoil deţine, pe piaţa românească, rafinăria Petrotel din Ploieşti şi o reţea de circa 300 de benzinării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici