Lupta dintre Internet Explorer şi Firefox văzută din România

Lansat la mijlocul lunii martie de către Microsoft, Internet Explorer 9 a ajuns deja la aproape 700.000 de download-uri în România. Cota de piaţă însă, de doar 3,09%, conform Stat Counter, este în continuare sub cea a IE 6, de 4,24%.

839 afișări
Imaginea articolului Lupta dintre Internet Explorer şi Firefox văzută din România

Lupta dintre Internet Explorer şi Firefox văzută din România (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Lansat la mijlocul lunii martie de către Microsoft, Internet Explorer 9 a ajuns deja la aproape 700.000 de download-uri în România. Cota de piaţă însă, de doar 3,09%, conform Stat Counter, este în continuare sub cea a IE 6, de 4,24%, browser-ul care, după cum recunosc şi oficialii Microsoft, a rămas în memoria utilizatorilor drept nesigur şi instabil, cu mari probleme legate de securitatea informaţiilor. Datele sunt aferente perioadei martie 2011- august 2011.

"IE9 este cu totul altceva. Reprezintă reintrarea noastră în jocul browserelor foarte foarte rapide. Dacă e să vorbim despre IE6, nu trebuie să uităm că este un produs care are deja 10 ani. Să ne gândim ce alte produse software vechi de 10 ani mai folosim acum?", explică pentru gândul Tudor Galoş, Windows business group lead în cadrul Microsoft România. "Noi încercăm acum să schimbăm părerea multora din spaţiul online care au avut experienţe neplăcute cu browser-ele noastre mai vechi, în special cu IE6. Este o moştenire grea, dar, cei care îl încearcă sunt de acord că IE9 este un produs foarte bun", a adăugat el.

Cota de piaţă a browserelor, pe producători şi versiuni

Sursă: Stat Counter

Galoş, 31 de ani, care lucrează pentru Microsoft România de opt ani şi jumătate, fiind recrutat de gigantul american de pe băncile Politehnicii din Bucureşti, spune că principalul obiectiv al Microsoft în România legat de acest produs este să îi convingă pe români să îl descarce şi să îl încerce.

IE9 nu a fost, într-adevăr, primit cu prea mare căldură de către utilizatori. Poate cel mai important motiv este că el poate rula doar sub Vista şi sub Windows 7, care, în total reprezintă circa 35% din piaţa sistemelor de operare folosite în România (din care Windows 7 reprezintă aproape 31% - în perioada martie-august 2011, conform Stat Counter), care este dominată clar de Windows XP, cu o pondere de 61,6% din total. Restul problemelor, întâlnite la variantele mai vechi de IE, cum sunt viteza sau securitatea au fost rezolvate, într-o proporţie destul de mare încă de la lansarea IE 8, după cum explică oficialii Microsoft.

Citeşte mai multe despre lupta dintre Internet Explorer şi Firefox pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici