Magnatul Oleg Deripaska se retrage din negocierile pentru preluarea RTB Bor

Strikeforce Mining and Resources (SMR), divizie a companiei Basic Element, deţinută de magnatul rus Oleg Deripaska, a anunţat, miercuri, că s-a retras din licitaţia organizată de guvernul sârb pentru vânzarea firmei miniere RTB Bor.

33 afișări
Imaginea articolului Magnatul Oleg Deripaska se retrage din negocierile pentru preluarea RTB Bor

Magnatul Oleg Deripaska se retrage din negocierile pentru preluarea RTB Bor (Imagine: Mediafax Foto)

SMR a arătat că nu va îndeplini cererea guvernului de a majora oferta iniţială pentru RTB Bor, care cuprindea un preţ de cumpărare de 370 de milioane de dolari şi investiţii viitoare totalizând 414 milioane dolari.

Compania s-a plasat pe locul al doilea în cadrul licitaţiei organizată pentru vânzarea RTB Bor, dar guvernul a anulat acordul cu compania câştigătoare A-TEK din Austria, întrucât aceasta nu a putut obţine finanţarea totală de 466 de milioane de dolari până la termenul limită.

SMR a fost invitată să reînceapă negocierile cu Agenţia de Privatizare din Serbia.

Directorul general al companiei, Geoff Cowley, a declarat că SMR a fost pregătită să discute pe baza ofertei iniţiale.

"Totuşi, Agenţia de Privatizare a pus asemenea condiţii negocierilor legate de furnizarea unei alte garanţii financiare pe baza a termeni substanţial diferiţi atât din punct de vedere al formatului, cât şi al conţinutului", a afirmat Cowley.

SMR intenţiona să investească mai mult decât dublu faţă de nivelul minim cerut de condiţiile licitaţiei. Astfel, numai investiţiile în modernizarea complexului pentru protecţia mediului se ridicau la 200 milioane dolari.

Aceasta este cea de-a doua licitaţie de privatizare a RTB Bor. Prima licitaţie a fost câştigată de Cuprom, cu o ofertă de 400 de milioane de dolari, însă tranzacţia a fost anulată, în 2007, întrucât compania românească nu a furnizat garanţii privind plata preţului, iar sindicatele şi unele autorităţi locale sârbe şi-au exprimat opoziţia faţă de tranzacţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici