Mai multe companii energetice europene au suspendat forările în Egipt

Mai multe companii energetice europene au suspendat activităţile de foraj în Egipt şi au evacuat o parte din personalul din acest stat, care de o săptămână este scena unor manifestaţii violente de stradă.

36 afișări
Imaginea articolului Mai multe companii energetice europene au suspendat forările în Egipt

Mai multe companii energetice europene au suspendat forările în Egipt (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Grupul britanic BP, unul dintre cei mai mari producători de petrol şi gaze naturale din Egipt, şi compania spaniolă Gas Natural, operatorul unei uzine de gaze naturale lichefiate în acest stat, au anunţat că operaţiunile nu le sunt afectate, însă evacuează o parte din angajaţi.

Egiptul se regăseşte printre primii exportatori ai lumii de gaze naturale lichefiate.

Statoil, din Norvegia, a evacuat de asemenea mai mulţi angajaţi şi a suspendat activităţile de forare, ca şi BG Group, din Marea Britanie. Activităţile de producţie de gaze naturale ale BG se desfăşoară normal.

"Am decis să stopăm pentru moment operaţiunile de forare ca măsură de precauţie. Angajaţii au plecat la sfârşitul săptămânii trecute, de asemenea ca o măsură de precauţie, în condiţiile în care situaţia este instabilă şi nu ştim cum va evolua", a declarat un purtător de cuvânt al Statoil.

Egiptul este de o săptămână scena unor manifestaţii violente de stradă la care participă sute de mii de persoane. Demonstranţii cer demisia preşedintelui Hosni Mubarak, aflat în funcţie de 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici