Mai mulţi furnizori ai Ford, interesaţi de închirierea unor hale de la fosta uzină Tractorul

Mai mulţi furnizori de piese şi echipamente ai productorului auto american Ford s-au arătat interesaţi de închirierea unor hale sau suprafeţe de teren pe platforma uzinei Tractorul Braşov pentru deschiderea unor afaceri, au declarat, duminică reprezentanţii Flavus Investiţii.

81 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi furnizori ai Ford, interesaţi de închirierea unor hale de la fosta uzină Tractorul

Mai mulţi furnizori ai Ford, interesaţi de închirierea unor hale de la fosta uzină Tractorul (Sursa: Mediafax Foto)

"Există multe firme care şi-au arătat interesul pentru închirierea unor spaţii sau hale. Am primit chiar vizite din partea unor furnizori de echipamente ai Ford", a spus Silviu Savin, administrator al Flavus Investiţii, fimă care a achiziţionat, în vara anului trecut, platforma industrială Tractorul.

El nu a menţionat numele firmelor şi nici numărul investitorilor interesaţi, precizând că pe perioada discuţiilor astfel de informaţii sunt confidenţiale.

Grupul american Ford a fost singurul ofertant în licitaţia organizată, anul trecut, de Guvern pentru cele 72,4% dintre acţiunile Automobile Craiova deţinute de stat. Ford va intra în posesia acţiunilor după ce va plăti statului 57 de milioane de euro.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind procesul de privatizare şi a solicitat Guvernului, la sfârşitul lunii februarie, să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă, potrivit oficlialilor europeni, ajutor de stat ilegal acordat constructorului auto.

La privatizarea uzinei auto din Craiova, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a impus cumpărătorului să realizeze o producţie de minim 200.000 de automobile în al patrulea an de la privatizare, să efectueze o serie de investiţii şi să-i păstreze pe cei 3.900 de foşti angajaţi ai întreprinderii Automobile Craiova şi ai filialei acesteia, Daewoo România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici