Mai puţini milionari, în 2008, la nivel mondial

Numărul milionarilor la nivel mondial a scăzut în 2008 cu 17,8%, la nouă milioane, ca urmare a efectelor recesiunii, iar valoarea activelor acestora, aflate în administrarea unor instituţii financiare, a înregistrat un declin de 11,7%, la 92.400 miliarde de dolari.

26 afișări
Imaginea articolului Mai puţini milionari, în 2008, la nivel mondial

Mai puţini milionari, în 2008, la nivel mondial (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Pentru ca valoarea averii milionarilor să revină la nivelul din 2007, de 108.500 miliarde de dolari, specialiştii estimează că ar fi nevoie de şase ani, potrivit unui studiu al Boston Consulting Group (BCG).

Europa şi America de Nord au înregistrat cea mai mare scădere a numărului de milionari, de câte 22%. SUA a fost în 2008 ţara cu cele mai multe persoane ale căror averi depăşesc un milion de dolari.

Totodată, Singapore a avut, anul trecut, cea mai mare densitate de milionari, 8,5% din populaţie, urmat de Elveţia cu 6,6%, Kuweit cu 5,1%, Emiratele Arabe Unite cu 4,5% şi SUA cu 3,5%.

America de Nord, cu precădere SUA, a fost cel mai grav afectată, consemnând o scădere de 21,8% a activelor aflate sub administrare, la 29.300 miliarde de dolari, influenţate de prăbuşirea pieţei de capital americane.

Activele administrate de companii în Europa au scăzut cu 5,8% în 2008, la 32.700 miliarde de dolari, însă regiunea a depăşit Statele Unite, devenind cea mai bogată de pe glob.

America Latină a fost singura zonă în care valoarea activelor a urcat, cu 3%, la 2.500 miliarde de dolari.

Grav afectate de criză au fost şi centrele financiare off-shore, ca Elveţia şi regiunea Caraibe, unde activele administrate de instituţii financiare au scăzut cu 8%, la 7.300 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici