Majorarea dobânzii în septembrie de către FED ar putea însemna creşterea încrederii investitorilor

Volatilitatea din piaţă este scăzută, datele statistice din Statele Unite arată că veniturile clasei de mijloc au crescut, iar muncitorii se îndreaptă spre o porţie mai mare din venitul national. Pentru prezent, nu există un risc internaţional, iar inflaţia ar putea creşte, scrie Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Majorarea dobânzii în septembrie de către FED ar putea însemna creşterea încrederii investitorilor

Majorarea dobânzii în septembrie de către FED ar putea însemna creşterea încrederii investitorilor

Dacă şefa FED Janet Yellen vrea să demonstreze că autorităţile de reglementare nu sunt împinse într-o direcţie sau alta de investitori, care de ani de zile le-au pus la îndoială deciziile, săptămâna aceasta oferă un moment rar pentru acest lucru.

Membri FED sunt divizaţi înainte de votul de pe 20-21 septembrie, care ar putea face o diferenţă în economia mondială. Până şi unii investitori au început să spună că banca centrală ar trebui să nu se mai uite atât de atent la ce aşteaptă piaţa.

”Haide să majorăm dobânzile. Decizia va crea nişte dificultăţi în piaţă, dar cred că este sănătos într-un context normal de business”, a spus Michael Arone, chief investment strategist la State Street Global Advisors. ”Va creşte costul capitalului şi va elimina unele active riscante pe termen scurt, dar este ceea ce trebuie făcut”, a adăugat el.

Un sondaj Reuters de săptămâna trecută sugerează că este o posibilitate redusă ca dobânda să crească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici